Skip to content

Fontos tudnivalók

Az oldalunkon nem találhatóak árak, mert kizárólag helyszíni felmérés alapján tudunk korrekt és minden információt tartalmazó árat megadni, de megadunk egy pár segítséget mit vegyen figyelembe ha napelemes rendszert szeretne telepíteni:

1. Milyen tetőre szeretné a telepítést?

Cserepes, lemez, pala, nagymértékben befolyásolja a tartószerkezet árát.

 

2. Milyen tájolású a tető?

Legideálisabb a déli tájolás, de a keleti déli kombináció sem rossz, ennek jelentősége a megtermelt áram mennyiségében lesz.
Ha tagoltan kell telepíteni szintén befolyásolja az árat.

3. Van-e árnyékos rész a tetőn? 

Ez lehet a kémény, a szomszéd háza, egy magasra nőtt fa.
Ebben az esetben nem ajánljuk a nagyon sokak által preferált Fronius invertereket mert jelentősen kevesebb lesz a hozam mint a SolarEdge optimalizálóval ellátott inverternél, amellyel az árnyékos helyeket kiküszöböljük.
Ez szintén befolyásolja az árat.

4. Az inverter és a napelem között mekkora a távolság?

Ha a távolság meghaladja a 10 métert kötelező beépíteni tűzvédelmi kapcsolót, ezt szintén nagyon sok cég szereti kihagyni szereléskor, azonban ez törvényi előírás, és kb. 100.000 Ft os tétel.

5. Hová kerül az inverter?

Ha csak a házon belül van hely csak akkor szereltessen Fronius vagy Growatt invertert ha bírja a zajt, hiszen a hűtése miatt jelentős zajterhelésben lesz része.
Ezt is nagyon sokan elfelejtik elmondani, hiszen csak az ár számít.

6. Kell-e szabványosítani a villanyóra dobozt?

Nagyon sok cég csak a napelem felszerelésééig vállal kivitelezési garanciát az EON rákötésre már nem. De jó tudni, hogy ha a villanyszekrény nem felel meg az előírásoknak az áramszolgáltató visszautasítja a rákötést amelyet majd az ügyfélnek kell kiviteleztetni.
Érdemes ezt már az elején tisztázni.

Fentebb felsorolt dolgok csak egy pár a sok közül amely miatt mi kizárólag csak helyszíni felmérés alapján adunk árat, mert hiszünk abban hogy a hiteles és korrekt tájékoztatás elengedhetetlen hogy ügyfeleink hosszú éveken keresztül elégedettek legyenek cégünkkel.

Ha szeretne Ön is egy ingyenes helyszíni felmérés alapján ajánlatot kapni tőlünk lépjen velünk kapcsolatba:

Kérem az Ingyenes helyszíni felmérést